Main Content

Kandidatenlijst

De kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zal rond September 2021 vastgesteld worden. Een aantal potentiële kandidaten stelt zich hier alvast voor.

Oene Doevendans

Inmiddels ben ik al weer 15 jaar actief in de lokale politiek en sinds Januari 2020 doe ik dat als fractievoorzitter van de jongste politieke partij van Ambacht, namelijk 'Realistisch Ambacht'!
Ondanks al die jaren merk ik dat ik het politieke werk nog steeds erg leuk vind om te doen en ook dat het me energie blijft geven om kritisch naar plannen te kijken en te proberen deze te verbeteren voor de inwoners van Ambacht.

Ik ben 58 jaar, waarvan 26 jaar getrouwd. Wij zijn in 1994 vanuit Delft verhuisd naar Ambacht en wonen hier met veel plezier, waarbij ons gezin compleet gemaakt is met een prachtige dochter van bijna 18.

Ik sta te popelen om met een aantal nieuwe mensen Realistisch Ambacht groot te maken bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. We zoeken als beginnende partij daarbij naar nog meer potentiële kandidaten en ook bestuursleden!

Frank van den Elsen

Ik ben Frank van den Elsen, 50 jaar, werkzaam bij het Albert Schweitzer ziekenhuis en sinds 15 jaar inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht.

Politiek en bestuur hebben me altijd geboeid. In mijn vorige baan als journalist volgde ik jarenlang gemeenten in onze regio. Ik zag hoe een geolied lokaal bestuur de gemeenschap vooruit kan helpen, maar ook hoe gebrek aan daadkracht alles kan verlammen. In de tijd waarin we nu leven, verbaast het mij dat we als burgers steeds meer voorgeschreven krijgen: opkomen voor eigen belang is verdacht, macht wordt veel te makkelijk weggegeven, woorden en feiten worden verboden, aardgas is ineens fout, de overheid bepaalt zelfs of we naar buiten mogen... Het roept verzet in mij op. Als kandidaat voor de gemeenteraad wil ik dan ook in onze eigen woonplaats opkomen voor behoud van zeggenschap; voor redelijke, transparante afwegingen; en voor keuzevrijheid voor onze inwoners. Allemaal zaken die ik terugzie bij Realistisch Ambacht.

Ferdi de Jong

Ik ben Ferdi de Jong, 34 jaar, werkzaam bij de RAV Zuid-Holland-Zuid (Ambulancedienst) en reeds 10 jaar inwoner van Hendrik Ido Ambacht.

In de afgelopen jaren heb ik als inwoner en vrijwilliger de gemeente leren kennen. Het positieve aan Hendrik Ido Ambacht is dat we nog een mooi dorps karakter hebben en toch dichtbij diverse grote steden wonen. Dit dorpse karakter houdt echter ook sommige vooruitgang tegen, zoals het recht voor iedere inwoner om elke dag van de week te bepalen of hij werkt, winkelt of aan vrijetijdsbesteding doet. Deze vooruitgang plaatsen in een realistisch tijdsbeeld is wat mij drijft om de lokale politiek te betreden.

Bastiaan Bakker

Ik ben Bastiaan Bakker, 44 jaar, werkzaam bij Oranje IT in Rotterdam en sinds 2019 inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht.

In een tijd waarin overheden steeds meer voorschrijven aan u als burger ben ik van mening dat onze persoonlijke keuzevrijheid essentieel is voor een goed werkende samenleving. Een samenleving waarin u zich prettig voelt. In uw woning, uw straat, uw wijk en gemeente.

Wat als de gemeentelijke politiek u in staat stelt om op uw eigen manier uw eigen welzijn en welvaart na te streven, zolang dit niet anderen het hunne ontneemt of hun pogingen om het te verwerven belemmert?

Hier wil ik mij als kandidaat gemeenteraad voor inzetten: Dat u op uw eigen manier uw welzijn en welvaart kunt nastreven en samen ruimte te geven aan elkaar om ditzelfde te kunnen doen. Dat is wat mij betreft een Realistisch Ambacht.

Joyce van de Poel

Wat valt er allemaal te vertellen om mij een beetje voor te stellen. Ik ben een nieuwsgierig persoon en al lange tijd geïnteresseerd in politiek. Altijd links georiënteerd geweest (SP). Waarschijnlijk omdat ik erg hou van een kritisch tegengeluid. Net als Omzigt van mening, dat deze teveel ontbreekt en noodzakelijk is. Niet om dwars te liggen, maar juist om zaken te verbeteren en breder te bekijken. De laatste jaren mis ik dat bij de SP steeds meer. Het begon met de eenzijdige belichting bij het klimaatgebeuren. Later hun houding in het Corona verhaal. Ik ben dus nu meer naar rechts getrokken. Hoewel ik mij niet echt links of rechts voel. Vooral belangrijk is betrouwbare informatie en rechtvaardigheid. Hierdoor word ik vaak getriggerd.

In het algemene plaatje is ieders rol belangrijk. Juist mooi om elkaar aan te vullen. Ieder heeft zijn kwaliteiten en mooie kanten. Ik ben moeder van twee hele verschillende kinderen. Mijn dochter had een zeer moeizame ontwikkeling. Motorisch m.n op spraakgebied. Lange tijd moeilijk verstaanbaar geweest. Nog steeds wel een afwijkende spraak, maar zo ontzettend vooruit gegaan. Veel therapie op allerlei vlakken met haar moeten volgen. Ziekenhuis in en ziekenhuis uit. Jarenlang onzekerheid wat ze allemaal wel of niet zou kunnen. Van speciaal onderwijs, naar gewoon onderwijs en misschien weer terug. Erg moeilijk om een goede plek te vinden als je niet helemaal in het algemene plaatje valt. Dit geldt ook voor mijn zoon, die hoogbegaafd is. Twee klassen moeten overslaan. Met 10 jaar al naar het voortgezet onderwijs was best spannend. Erg dankbaar om de luxe te hebben mij volop voor ze in te zetten.

Naast de interesse om veel nieuws te volgen, ben ik gek op kringloopwinkels. Ik heb er zelfs een tijdje mogen werken. Ontzettend leuk dat alle spullen weer dankbaar door een ander gebruikt kunnen worden. Altijd weer een verrassing wat je er tegenkomt.

Als echte Ambachter lijkt het mij leuk om nu mijn interesse in de plaatselijke politiek uit te breiden. Wat speelt er allemaal en wat kan er nog verbeterd worden? Hoe informeer je iedereen zo goed mogelijk.


Email:
info@RealistischAmbacht.nl

Telefoon: 06-24829641