Main Content

Realistisch Ambacht: een nuchtere kijk

Wij merken dat veel Ambachters een nuchtere, realistische en overwegend rechtse kijk hebben op hedendaagse vraagstukken. Zij worden in de lokale politiek op dit moment minimaal vertegenwoordigd. Voor hen willen wij er zijn. Maar ook voor de gehele Ambachtse gemeenschap met al haar verschillende achtergronden, leeftijden en voorkeuren. Realisme werkt voor iedereen!

DE ZONDAG

Veel Ambachters hechten sterk aan de zondagsrust. Wij respecteren dit. Maar we vinden ook dat inwoners die op zondag graag een activiteit willen ondernemen of inkopen willen doen, hiervoor in hun eigen gemeente terecht moeten kunnen. De besteding van de zondag mag voor ieder individu anders zijn. In een groeiende, moderne gemeente die zo divers is als de onze, moet er – met respect voor elkaar – ook op zondag iets te kiezen zijn.

KLIMAAT EN ENERGIE

Klimaat- en energiebeleid staan centraal in de uitgangspunten van Realistisch Ambacht. Wij erkennen klimaatverandering en nemen het serieus. Wat we niet willen, is dat Ambachters op hoge kosten worden gejaagd door drastische maatregelen met een verwaarloosbaar effect op het klimaat. In onze gemeente mag niemand worden gedwongen tot keuzes op het gebied van duurzaamheid en energie. Investeren in zonnepanelen of een warmtepomp is een vrijwillige keuze.

Het Louwersplein op zondag... dat mag wel wat levendiger

Benieuwd naar onze standpunten? Ga naar onze speerpunten!


Email:
info@RealistischAmbacht.nl

Telefoon: 06-24829641